Blogg horer og portal pimper

Hvis du ikke er en av de som regelmessig sjekker hvem som legger ut hvilke sko som går til hvilket antrekk, og hvilken farge spyet hadde på fredag, så har du kanskje ikke fått med deg at blogg portalen blogg.no i sin uendelige visdom betaler ut penger til de som troner på toppen av lista hver måned.
Helt greit fra et forretningsmessig standpunkt.
For det er det de driver, en forretning. De tjener på at mennesker kommer innom siden i form av annonse inntekter. Hvis noen forsvinner og tar med seg seg leserne sine til en ny plass, da er det fullstendig forståelig at de lokker med betaling for å få folk til å bli værende.

Så til penger for å skrive … Det handler ikke om å skrive, for to setninger og bilde postet som “dagens antrekk” har ingenting med skriving å gjøre.
Hvor velartikulert du er eller ikke er, bryr selskapet seg mindre om så lenge det genererer besøkende. Ingenting annet.
Det finnes et utall mennesker som livnærer seg på virkelig skriving her i landet, og enda flere som ønsker at de kunne gjøre det. Forfattere, journalister, skribenter, kritikere, poeter, manus forfattere og et stort antall flere som bruker det skrevne ord i daglige gjøremål som en del av arbeidet.
Nå mener jeg ikke å sammenligne mennesker som har slitt sålene på ny vokset linoleum eller ærverdige tregulv i flerfoldige skoler med mennesker som skriver om hva de hadde til frokost på bloggen, selv om enkelte journalister faktisk begynner å komme tett innpå rosa bloggene i innhold, men det beskriver litt av poenget.
Jeg syns det er bra at finnes noe å lese for alle, og det en god ting at det finnes mennesker som blogger om alt mulig.
At de får betalt for å gjøre det samme, er også helt greit, for til syvende og sist, så er det DU som bestemmer om de får betalt eller ikke.
Hvis du besøker en av de dem så har besøket ditt bestemt plasseringen og  derfor også om hun skal få betaling eller ei .
Hvis du ikke liker sånne ting, la vær og besøk dem. Verre er det ikke.
Personlig så liker jeg egentlig ikke tanken på at enda flere skal begynne å skrive om sko, klær og fargen på do vannet eller andre ting som er fullstendig uten mening i grell pastell, bare fordi det finnes en krukke med gull i enden av regnbuen. Ikke fordi de ikke har livets rett, men fordi jeg misliker tanken på det som kommer etterpå. For det kommer til å bli mange, flere som vil gjøre det samme. Der i blant de som virkelig tror at «jeg får penger hvis jeg skriver som dem» konseptet fungerer. Det kommer mennesker til den og den bloggen når de skriver om hverdagslige ting, så da kommer til min og når jeg skriver om det samme …
Det er selvfølgelig mulig. Det kan også være at Jesus kommer tilbake og at nissen stikker hodet ned gjennom pipa en varm juni dag, men jeg tror ikke at det skjer sånn umiddelbart. Og det er da klagingen kommer, men … men, jeg skriver jo også om sånne ting. Om sminke og klær og det søte øret til typen min. Hvorfor kommer de ikke hit da? Jævla hora! Hun har sikkert kjøpt seg stemmer for å komme opp på den plassen. De kommer bare fordi hun har masse kropps bilder. Fitte tryne!
Det er en av tingene som vil skje, men det trenger ikke bli sånn.
Vær deg selv. Ikke skriv om akkurat det samme som alle andre gjør, hvis du da ikke er sykt flink og gjør det med en liten vri sånn at det blir annerledes. Hvis du tror at du er skikkelig god til å skrive, men ikke skjønner hvorfor noen kritiserer deg for det, eller ikke liker det, vis det til en norsklærer, eller send det til et forlag og spør hva de syns.
Hvis du virkelig er god, så vil de si at du er det. Hvis du ikke er helt der du kanskje trodde i din egen lille verden, så vil de si det og. Vær sterk, ting tar tid, og ikke bry deg om antallet lesere. Det vil alltid være noen som har flere lesere enn deg, kanskje ikke den dagen, men en dag skjer det alltid.
Hvis det virkelig irriterer deg at noen får så mange, ikke fall for fristelsen til å gå innom siden til vedkommende. Som jeg sa tidligere, det eneste du oppnår er at de får enda en person registrert som leser. Og det er jo ikke akkurat nyttig for deg.
Hvis du er virkelig, virkelig irritert, skriv om det. Om hvorfor du mener at det er feil at det skjer. Ikke om personen, og i alle fall ikke med navn, men om situasjonen og hvorfor du mener det du gjør.
Du får kanskje ikke flere lesere, du mister nok noen og, men de du beholder, og de nye du får er mennesker du kommer til å beholde. De kom for det du skrev, fordi det var bra, og fordi det hadde mening.
Hvis ingenting hjelper, og du ligger søvnløs om natta mens tre milliarder blogger om sminke,  fitness, graviditet og rosa gardiner får alle besøkene, gjør noe annet.
Drit i hele greia og ta en tur ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *