Om aksepten av det aksepterte

I følge Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid er det sunt å skrive ned hva en tenker på av og til. For ved å skrive ut tankene kan vi hjelpe oss selv å bli kjent med det som surrer rundt i hodet. Noe som igjen fører til orden i kaoset og mer rom til å tenke på andre, muligens mer sosialt aksepterte tanker og meninger enn det som vanligvis flyter rundt inni der. Det er ikke akkurat noe nytt, og siden jeg har skrevet hva jeg føler siden jeg var tolv hvor jeg la små papirlapper i en hemmelig eske, kan jeg også si med sikkerhet at i svært mange tilfeller så fungerer det, men det er ikke det som var poenget.

Lappene jeg skrev som barn var bare mine. Og de ble, så vidt meg bekjent, ikke lest av andre. Noe som passet meg bra, for det var aldri det som var meningen. Når jeg derimot mange år etterpå begynte å skrive på nettet, så gjorde jeg det fordi jeg var blitt nysgjerrig på hva andre syntes om hvem jeg var. Ikke minst fordi jeg hadde løyet for alt og alle i så mange år at jeg i prosessen nesten hadde mistet meg selv. Så der sto jeg med ordene mine. Avkledd og naken, selvdestruktiv, bitter, og sint på verden, men det som møtte meg den gangen var mennesker som forsto, som brydde seg og la igjen vakre tanker. Ord til å støtte seg og vokse på. Selv tilbakemeldingene som til tider var trivielle, gav meg noe, for de var velmente, og de hadde faktisk tatt seg tid til å kommentere, tatt seg tid til meg …

Jeg kom til å tenke på alt dette tidligere i dag da jeg pløyde meg gjennom brunkrem og banaliteter før jeg havnet hos to blogger hvor det var åpenbart at personene bak slet, virkelig slet. Likevel var det lite som tydet på at noen ønsket dem vel, snarere tvert imot. Og det er det som er poenget … hvor sunt er det egentlig å skrive offentlig om hvordan en har det i dagens narsissistiske samfunn? Og utlevere seg fullstendig til dem man higer etter oppmerksomhet fra, som på sin side ikke bryr seg om annet enn seg selv. Når en ikke bare ønsker å sortere tankene, men også gjør det for å oppnå det de fleste ønsker, å bli sett og akseptert av andre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *